Sun Eclipse

VEELGESTELDE VRAGEN

Voor elke vraag een antwoord

Productvragen

Kunnen de zuignappen tegen de zon?

Sun Eclipse zuignappen kunnen tegen schadelijke UV-straling van de zon en zullen vele jaren meegaan.

Ik wil een hittewerend Sun Eclipse screen met behoud van zicht naar buiten

Voor de ruimtes waarin zicht naar buiten prettig is, hebben we “Optimaal zicht” in ons assortiment. Deze screens hebben zeer goede hittewerende eigenschappen met optimaal zicht naar buiten. Vaak gekozen in ruimtes waar natuurlijk daglicht prettig is, zoals woonkamers en keukens. Een lamp aan is bij daglicht niet nodig.

Ik wil maximaal hittewerende Sun Eclipse screens. Zicht naar buiten is geen prioriteit.

Voor de ruimtes waarin maximaal hitte weren belangrijk is en zicht naar buiten niet, hebben we “Maximaal sunblock” in het assortiment. Met Maximaal sunblock weer je de meeste hitte en houd je beperkt zicht naar buiten. Vaak gekozen in die ruimtes waar maximale zonwering de voorkeur heeft. Zoals slaapkamers, werkkamers met veel schermtijd en badkamers. In veel gevallen zal je licht aandoen als je verblijft in ruimtes met maximaal zonwerende screens.

Waar laat ik mijn Sun Eclipse screens in de winter?

Zorg er altijd voor dat jouw Sun Eclipse screens schoon en droog zijn voor je ze opslaat op een droge plek. Onze screens worden geleverd in een stevige kartonnen koker die ook geschikt is voor winteropslag.

Ik heb een bolle koepel, past een Sun Eclipse screen hierop?

Nee. Sun Eclipse screens kunnen op alle vormen vlak glas geplaatst worden.

Mijn raam is geen rechthoek, passen Sun Eclipse screens hierop?

Ja, Sun Eclipse screens passen op alle vormen vlak glas. Bekijk de meetinstructie in het bestelproces voor afwijkende ramen.

Ik heb een schuifpui, passen Sun Eclipse screens hierop?

Onze zuignappen zijn 3 cm hoog. Het kan zijn dat de schuifpui niet open kan met de zuignap op het raam. Als je daar rekening mee houdt, is een Sun Eclipse screen een ideale hittewerende oplossing! Als er niet voldoende ruimte is, kan je ook overwegen een Sun Eclipse screen aan de binnenzijde te plaatsen.

Zit er verschil in hittewerende werking tussen verschillende kleuren van hetzelfde type Sun Eclipse screen?

Er is verschil in de hittewerende werking tussen de verschillende kleuren. Bij montage buiten zijn de verschillen onbelangrijk voor de werking, omdat Sun Eclipse screens zelf zo effectief is. Bij montage aan de binnenkant adviseren wij om de kleur white of boulder te kiezen.

Kies in eerste instantie voor een kleur die bij jouw woning en smaak past. Zo is de kans het grootst dat je jouw Sun Eclipse screens er de hele zomer op laat zitten.

Rekken of scheuren Sun Eclipse screens?

Sun Eclipse screens rekken of scheuren niet, ook niet bij hitte. Sun Eclipse screens zijn langdurig bestand tegen intensief gebruik en verschillende weersomstandigheden zoals regen, hagel, sneeuw, uv-straling en wind.

Welke kleur kies ik?

Veruit de meeste klanten kiezen op basis van de website voor een kleur. De verschillende kleuren zijn zo gekozen dat er weinig overlap in zit en veel mensen zo een keuze kunnen maken.

Wij versturen op verzoek staaltjes. Zo kan je kleuren vergelijken en in de omgeving van het raam bekijken.

Indien je een staaltje wilt ontvangen, stuur dan een mail met als onderwerp ‘Aanvraag staaltje’ en je naam naar: info@suneclipse.nl

Geef aan welke vier kleuren je wilt vergelijken, en of je voor Optimaal zicht of Maximaal sunblock kiest. Vermeld verder je voor- en achternaam en volledige adres. Wij sturen je vervolgens de (maximaal 4) staaltjes toe.

Voorbeeld:
Aanvraag staaltjes Mevrouw Koel in ‘t Huis.
Beste Sun Eclipse,

Graag ontvang ik de volgende staaltjes:
White
Boulder
Concrete

In de variant Optimaal zicht.

Ingrid Simone Koel in ‘t Huis
Hittegolfstraat 8
0004 AB Zomerstad

Als je nog wil overleggen geef dan ook je telefoonnummer op. Wij proberen je te bellen op een voor ons rustig moment. Je kan ook altijd zelf contact opnemen.

Hoeveel graden koeler blijft mijn kamer als ik Sun Eclipse screens gebruik?

De exacte werking van Sun Eclipse screens hangt af van vele factoren. Daarom is het niet mogelijk aan te geven hoeveel graden het precies scheelt.

Daarnaast is temperatuur relatief. We vergelijken als mens vooral buiten met binnen en de ene ruimte met de andere. Ook vinden we in ieder seizoen andere temperaturen comfortabel. Kortom, temperatuur is geen exacte wetenschap.

Wat wij wel weten, en al onze tevreden klanten met ons, is dat je het verschil duidelijk merkt. Bijvoorbeeld op de eerste hele dag dat de screens hangen. Of als je bij de buren zonder screens op bezoek bent in een vergelijkbare ruimte.

Mocht je nu nog twijfelen? Bestel dan eerst Sun Eclipse screens voor de ruimte die het heetst wordt. Bijvoorbeeld een zolderkamer. Monteer voor maximaal effect de screens aan de buitenzijde van het raam.

Algemene vragen

Kan ik Sun Eclipse screens ook binnen plaatsen?

Je kan Sun Eclipse screens ook binnen plaatsen. Bijvoorbeeld als je niet eenvoudig bij de buitenkant van het raam kan. De hittewerende eigenschappen van de screens zijn in alle gevallen lager als je de screens aan de binnenkant plaatst dan wanneer je de screens aan de buitenkant plaatst. Wanneer screens aan de binnenkant geplaatst worden zijn lichte kleuren beter in het weren van de hitte dan donkere kleuren. Als je kiest voor het binnen plaatsen van de screens, kies dan voor de kleur White of Boulder.

Wat zit er bij mijn bestelling?

Alles wat nodig is om jouw Sun Eclipse screens op te hangen en in de winter op te slaan. Het juiste aantal zuignappen, het/de screen(s), de bewaar- en verzenddoos, alcoholdoekjes en montage-instructie.

Blijven Sun Eclipse screens zitten bij harde wind?

Sun Eclipse screens en zuignappen blijven zelfs bij een voorjaarsstorm zitten. Onze screens vangen weinig wind doordat ze kort op de ramen zitten en de zuignappen zijn berekend op hun taak.

Hoeveel zuignappen komen er op mijn Sun Eclipse screen?

De zuignappen zitten maximaal 100 cm uit elkaar, als je screen een lengte en/of breedtemaat heeft die groter is, wordt er halverwege een extra zuignap geplaatst zodat de maximale afstand tussen twee zuignappen, gemeten langs een zijde, nooit groter is dan 100 cm.

Is een Sun Eclipse screen duurzaam?

Sun Eclipse screens zijn gemaakt van duurzaam materiaal, gaan lang mee en zorgen bij het gebruik van airco’s voor een lager energiegebruik. Het is de simpelste oplossing tegen hitte binnenshuis.

Wat is overmaat?

Omdat Sun Eclipse screens 2,5 cm van de ramen af zitten, worden de screens standaard met 1,5 cm aan iedere zijde (3 cm per breedte- en hoogtemaat) overmaat geleverd. Hierdoor sluiten de screens goed af en kan er aan de randen geen hitte en licht passeren.

Je kan ook kiezen voor geen overmaat, bijvoorbeeld als je hoge haakse rechtopstaande randen op je raamkozijnen hebt. Kies dan bij het bestellen onder ‘welk type kozijn heb je’ voor de optie ‘Diep en haaks’.

Iedere andere afwijkende wens kan je via de besteloptie afwijkende maten doorgeven.

Komen jullie ook opmeten en monteren?

Sun Eclipse is de betaalbare oplossing tegen hitte binnenshuis. Daarom zijn we online only. Door de klant zelf het eenvoudige opmeten en monteren te laten doen houden wij de kosten, en dus de prijzen, laag.

Kan ik een offerte aanvragen?

Gebruik onze online besteltool en zie direct de prijs.

Kunnen we Sun Eclipse bezoeken?

Sun Eclipse is de betaalbare oplossing tegen hitte binnenshuis. Daarom zijn we online only. Bij vragen en opmerkingen helpen we online. We hebben geen bezoekmogelijkheden en gebruiken die tijd om de betaalbare oplossing tegen hitte binnenshuis te blijven!

Instructies

Hoe en wanneer maak ik mijn Sun Eclipse screens schoon?

Met goed onderhoud heb je het langst plezier van je aankoop. Gebruik daarom onze speciale Serge Ferrari reiniger. Deze speciale cleaner reinigt en ontvlekt de screens en geeft ze weer een frisse uitstraling. Eenvoudig aan te brengen met ruim water en af te nemen met een schone doek. Bij het bestellen van jouw screen zie je onderaan de optie “Serge Ferrari reiniger 500 ml”.

Hoe hang ik Sun Eclipse screens op?

De montage van Sun Eclipse screens met de zuignap is zeer eenvoudig. Het screen wordt geleverd met montagegaatjes, afgewerkt met ringen en het juiste aantal zuignappen.

Het enige wat jij hoeft te doen is de zuignappen op het doek te plaatsen, de zuignap op het raam te plaatsen en daarna deze aan te draaien.

Zit je screen de eerste keer niet helemaal goed? Dan draai je de zuignap gemakkelijk weer los en plaatst deze op de juiste manier.

Waar zitten de zuignappen?

Jouw Sun Eclipse screen komt altijd met minstens vier zuignappen voor de hoeken.

Na maximaal 100 cm op een zijde wordt een extra zuignap geplaatst.

Is je breedtemaat bijvoorbeeld 110 cm en je hoogtemaat 80 cm. Dan zitten er op de breedtemaat aan iedere zijde drie zuignappen en aan de hoogtezijde twee. In totaal in dit geval dus zes zuignappen, omdat de zuignappen op de hoeken voor zowel breedte- als hoogtemaat tellen.

Op deze manier zit je screen altijd goed gefixeerd.

Kosten berekenen

Hoe bereken ik de kosten voor een Sun Eclipse screen?

Gebruik onze online besteltool en zie direct jouw prijs.

Bij elke bestelling wordt automatisch het juiste aantal zuignappen geleverd. De vierkantemeterprijzen voor “Optimaal zicht” en “Maximaal sunblock” zijn als volgt:

White en Black: € 74,95

Boulder, Anthracite, Concrete en Bronze:  € 89,95

Hoe meet ik mijn raam op?

In de online besteltool staan meetinstructies voor het opmeten van je raam.

Retourzenden

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Screens die je via onze webwinkel koopt worden op maat volgens de door jou ingevoerde specificatie gemaakt. Herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Je kan dit nalezen in de algemene voorwaarden, onder artikel 10.9.

Heb ik garantie bij fabricagefouten?

Sun Eclipse geeft 1 jaar lang garantie op fabricagefouten. Fabricagefouten zijn hoogst ongebruikelijk maar mocht je er toch een hebben geconstateerd neem dan contact op met info@sunenclipse.nl op en voeg een beschrijving en foto’s toe. Als we na beoordeling van de klacht constateren dat het inderdaad een fabricagefout is dan vervangen we de betreffende screens of zuignappen op onze kosten. In overleg bespreken we het eventueel terugsturen van de screens.

Bestellingen

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling binnen heb?

Zodra we je betaling hebben ontvangen, gaan we aan de slag om jouw screens op maat te maken.

In de orderbevestiging staat wanneer een order geleverd wordt. Mocht er onverhoopt vertraging zijn dan stellen wij je daarvan op de hoogte. En als jouw bestelling gereed en verzonden is dan krijgt je een mail met daarin een track en trace nummer van PostNL.

Hoe worden de verzendkosten berekend?

De verzendkosten van je Sun Eclipse screens worden berekend aan de hand van de grootste breedte- en hoogtemaat uit je bestelling.

Voor bestellingen binnen Nederland geldt
Bij een breedte- of hoogtemaat kleiner dan 99 cm bedragen de verzendkosten € 7,70. Is zowel de breedte- als de hoogtemaat groter dan 99 cm maar kleiner dan 174 cm, dan bedragen de verzendkosten €11,30. Is zowel de breedte- als de hoogtemaat van je screen groter dan 174 cm, dan bedragen de verzendkosten € 60,-.

Voor bestellingen in België geldt
Bij een breedte- of hoogtemaat kleiner dan 99 cm bedragen de verzendkosten € 10,50. Is zowel de breedte- als de hoogtemaat groter dan 99 cm maar kleiner dan 174 cm, dan bedragen de verzendkosten € 14,-. Is zowel de breedte- als de hoogtemaat van je screen groter dan 174 cm, dan bedragen de verzendkosten € 100,-.

Kan ik tussentijds mijn bestelling annuleren?

Screens die je via onze webwinkel koopt worden op maat volgens de door jou ingevoerde specificatie gemaakt. Herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Je kan dit nalezen in de algemene voorwaarden, onder artikel 10.9.

Ik wil mijn bestelling graag aanpassen, is dit mogelijk?

Screens die je via onze webwinkel koopt worden op maat volgens de door jou ingevoerde specificatie gemaakt. Herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Je kan dit nalezen in de algemene voorwaarden, onder artikel 10.9.

Wat zijn de voordelen van een account?

✅ Met een account kan je de geplaatste bestellingen online terugkijken

✅ Met een account kan je het tracking nummer bekijken als deze gegenereerd wordt

✅ Met een account kan je eventuele opmerkingen zien die geplaatst zijn op je order om je te informeren.

✅ Met een account kan je toekomstige “spare parts” bestellen, denk aan zuignappen of de losse onderdelen hiervan. Deze zijn enkel en alleen door geregisterde gebruikers te bestellen in onze speciale “onzichtbare” bestelomgeving.

Maak een account aan

Eindelijk een simpele oplossing tegen hitte binnenshuis

Sun Eclipse screens zorgen voor een prettiger binnenklimaat waardoor je prettiger slaapt, studeert en werkt. Kortom, prettiger leeft. Een eenmalige investering, geeft jarenlang plezier, want de screens rekken niet, zijn onderhoudsarm en blijven een zomer lang zitten. Bekijk hier reviews van mensen die je voorgingen.

Sun Eclipse

Heel blij met deze oplossing om de warmte buiten te houden!

Met ramen op zuid-zuidwest hebben we veel zon in huis. Heerlijk als het buiten nog koud is, scheelt een hoop verwarmingskosten, maar zomers is het geen pretje, zeker niet als je ook nog 2hoog onder een plat dak woont. Voor de huiskamer is ooit gekozen voor een vaste buitenscreen maar voor de slaapkamers was dat… Lees meer

Elly

Driebergen

17-04-2021

Sun Eclipse

Super screen

Dit is het tweede screen dat ik heb besteld en ook hier weer zeer tevreden over. Levering binnen de 3 weken. Screen past perfect!! Zeker een aanrader.

Silvia

Hechtel

16-04-2021

Bekijk alle reviews

Ons verhaal

In de hete zomer van 2018 was mijn vrouw zwanger van ons tweede kind. Het werd binnen beklemmend warm en we probeerden van alles om de hitte buiten te houden. Sun Eclipse is het resultaat van onze zoektocht…

Lees meer over ons

In 4 stappen naar je perfecte sunscreen

1

Kies voor bevestiging binnen of buiten

2

Kies type screen: Optimaal zicht of Maximaal sunblock

3

Meet breedte en hoogte van het gewenste raam

4

Kies kleur en bestel

Direct bestellen