Sun Eclipse maakt zonnescreens op maat, gemaakt van een hoogstaand kwaliteitsdoek, Serge Ferrari. Volgens de bijgeleverde montagehandleiding monteert u de screens gemakkelijk zelf op uw houten kozijnen met de gepatenteerde Q-snap drukknoop. Of op uw ruiten met een ultrasterke zuignap, dus uiterst geschikt voor huurwoningen. Door deze manier van monteren, zijn de screens ook makkelijk te verwijderen in de winter of om bijvoorbeeld uw ramen te lappen. Door onze screens buiten te plaatsen houdt u tot 97% van de warmte tegen en behoudt u toch een goed zicht naar buiten. U kunt de screens eenvoudig bestellen. U vult de afmetingen (breedte en hoogte) in, het gewenste doek, kleur en montagedeel en wij gaan aan de slag voor u. U krijgt het doek in de gewenste afmeting, voorzien van montagematerialen toe gestuurd.

Doeken

De Soltis-doeken die aan de buitenkant worden aangebracht, houden tot maximaal 97% van de warmte tegen, voor een hoger comfort en minder gebruik van airco’s. Dankzij de Précontraint-technologie zijn ze langdurig bestand tegen intensief gebruik en weersomstandigheden (regen, uv-straling, wind enz.): geen risico op vervorming of scheuren. Door hun gladde oppervlak zijn ze eenvoudig te onderhouden en de strenge pigmentselectie garandeert dat de kleuren lang mooi blijven. Soltis-doeken, die 100% recyclebaar zijn, sluiten goed aan bij projecten met aandacht voor het milieu. Hoogwaardige doeken voor een optimaal warmtecomfort.

Troeven:

 • Uitstekende stabiliteit: geen vervorming van het materiaal tijdens de installatie of het gebruik
 • Een openingsfactor van 8%, het perfecte compromis tussen visueel en thermisch comfort (Soltis 86)
 • houden tot 97% van de warmte tegen (Soltis 92)
 • Uitstekend uitzicht dankzij een gelijkmatig weefpatroon
 • Licht, duurzaam en 100% recyclebaar
 • Gladde afwerking, gemakkelijk onderhoud
 • Compact, gemakkelijk oprolbaar
 • Langdurig sterk en esthetisch
 • Rekt niet uit, scheurvast

In ons assortiment bieden wij 2 soorten doeken aan. De Soltis 86 en de Soltis 92

Soltis 86

De Soltis 86 is een doek met een mooie open structuur. De van microgaatjes voorziene textuur laat licht door en creëert zo een aangename en sfeervolle omgeving. Zeer grote weer- en UV-bestendigheid; Soltis 86 stopt tot 85% van de zonnestralen wanneer deze buiten geplaatst is. Lichtgewicht, duurzaam en zijn 100% recyclebaar. De toplaag van Soltis 86 is glad, zonder oneffenheden, zodat vuil er niet op kan vasthechten. Deze type zonnescreens worden met name gebruikt in ruimtes waar zoveel mogelijk natuurlijk daglicht wenselijk is. Waar een goede balans belangrijk is tussen warmte weren en lichtinval. Denk hierbij aan, woonkamers, werkkamers, slaapkamers enz. Als enig onderhoud hoeven de Soltis 86 textielweefsels uitsluitend gereinigd te worden met een cleanspray

Onderstaand een overzicht van de kleuren van de Soltis 86:

White 86-2044
Black 86-2053
Anthracite 86-2047
Bronze 86-2043
Boulder 86-2171
Beaten-metal 86-2045
Concrete 86-2167
Sandy beige 86-2135

Soltis 92

De Soltis 92 werkt als een echt thermisch schild. Het houdt tot 97% van de warmte tegen als het buiten wordt geplaatst. Deze microgeperforeerde screen, verkrijgbaar in 8 kleuren, is de screen die de beste thermische prestatie biedt. Met de Soltis 92 screendoeken beschermt u de privacy met behoud van het comfort met het zicht op de buitenwereld. Dit screen zorgt ervoor dat er geen hinderlijk verblindend licht meer binnen komt. Deze type zonnescreens worden met name gebruikt in ruimtes waar zoveel mogelijk de warmte geweerd dient te worden en licht inval minder belangrijk is. Denk hierbij aan, schuren, zolders, badkamers enz. Als enig onderhoud hoeven de Soltis 92 textielweefsels uitsluitend gereinigd te worden met een cleanspray.

Onderstaand een overzicht van de kleuren van de Soltis 92

White 92-2044
Black 92-2053
Anthracite 92-2047
Bronze 92-2043
Boulder 92-2171
Beaten-metal 92-2045
Concrete 92-2167
Sandy beige 92-2135
Montage

Q-Snap

Q-Snap is een gepatenteerd roestvrijstalen (RVS 316) bevestigingssysteem. Het werkt net zo eenvoudig als de bekende drukknoop, maar heeft 2 extra’s. Door een haakje aan het onderste deel van de drukknoop te combineren met een ring aan het bovenste deel ontstaat er een hefboom zodat het doek wordt gespannen. Na sluiting zorgt dezelfde combinatie er voor dat de sluiting geborgd is. Na maximaal elke 100cm wordt een Q-Snap drukknoop gemonteerd in de screens. Op die manier zit uw screen altijd goed gefixeerd. De afwerkdopjes zijn te bestellen in 7 verschillende kleuren.

Q-snap 7 kleuren

Zuignap

U kunt ook kiezen om de screen te monteren door middel van zuignappen. Met deze extreem sterke zuignap, monteert u het screen niet op uw kozijn maar op de ruit. Deze manier van monteren is ideaal als:
 • u kunststof of aluminium kozijnen heeft
 • u te weinig ruimte op uw kozijn heeft om een Q-snap te kunnen monteren
 • als u niet in uw houten kozijn wilt schroeven. Dus zeer geschikt voor huurwoningen.

De montage van het screen met de zuignap is zeer eenvoudig. De screen wordt geleverd met montagegaatjes, afgewerkt met zeilringen en een aantal losse zuignappen. Het enige wat u hoeft te doen is de zuignappen op het doek te plaatsen, de zuignap op het raam te plaatsen en daarna deze aan te draaien. Zit het screen niet de eerste keer helemaal goed? Dan draait u de zuignap gemakkelijk weer los en plaatst deze op de juiste manier. Na maximaal elke 100cm wordt een extra zuignap geplaatst in de screens. Heeft u een doek van bijvoorbeeld 110cm dan zitten er op deze zijde 3 zuignappen, in de hoeken en er midden tussenin. Op die manier zit uw screen altijd goed gefixeerd. 

Onderhoud

Voor Soltis screendoek is een speciale reiniger beschikbaar. De doeken van Serge Ferrari zijn glad en vlak en daarom zeer goed te reinigen. De speciale Ferrari cleanspray reinigt en ontvlekt uw Soltis Screendoek en geeft de doeken weer een frisse uitstraling. Deze spray is uiteraard ook bij ons te bestellen.

Sluit Menu
×

Winkelmand